Tandvårdsrädsla

Det är viktigt att undersöka tänder och tandkött regelbundet även om du är tandvårdsrädd. Problem hittas i ett tidigt skede och blir enklare att åtgärda. Våra tandläkare och övrig personal har god kännedom i behandling av tandvårdsrädda patienter.

Tack vare vårt flexibla tidsbokningssystem kan vi avsätta all den tid som behövs för att i lugn och ro göra ditt besök så behagligt som möjligt. Tala gärna om din tandvårdsrädsla redan när du bokar tid men senast när du anmäler dig i vår reception. Om du önskar går det utmärkt att ta med en närstående vän som stöd.

I behandlingsrummet görs en undersökning innan vi tillsammans noga går igenom hur tandvården kommer att utföras. Vi kan erbjuda dig lugnande premedicinering innan behandling. Om det behövs bedövning appliceras en bedövningssalva före för att minska obehaget. Vi kommer också överens om hur du kan kommunicera under behandlingen om du önskar en paus.

Tandvårdsrädsla kan minskas och t o m botas genom goda upplevelser hos tandläkaren. På Megakliniken kan du få all behandling som du önskar och är medicinskt möjlig vid ett och samma besök. Därför slipper du gå och oroa dig i väntan på återbesök.

Det är oftast möjligt att boka tid även samma dag så du inte behöver vänta på behandling i onödan.

Boka tid till undersökning

Boka tid online