Frågor & Svar

Vad skiljer Megakliniken från andra tandläkare?

Megakliniken erbjuder både undersökning och eventuell behandling vid samma tillfälle– oftast behövs inget återbesök. Du bokar enkelt online och väljer snabbt en tid som passar dig. Det sparar tid och gör det enklare för dig att vara patient.

Ni är en alldeles ny klinik. Hur vet jag att ni är bra?

Megakliniken är nya i Stockholm, men vi är etablerade i Finland sedan 2010. Vi har mycket nöjda patienter och det beror på att de upplever att de får väldigt bra vård och service. Vår unika arbetsmodell tillåter att personalen tar den tid de behöver för varje patient utan att behöva stressa när de arbetar. Vi använder bara den senaste teknologin som finns på marknaden.

Hur bokar jag tid hos er?

Gå till tidsbokningen och välj en tid som passar. Vi lovar att din behandling börjar inom den timme du valt. En halvtimme innan din behandling får du ett SMS med exakt starttid för ditt besök.

Kan jag flytta eller avboka min tid?

Du kan boka om din tid senast 12 timmar före det planerade besöket. Det finns inga begränsningar på hur många gånger du kan flytta din tid. Du kan självklart också avboka din tid helt, men bokningsavgiften är inte återbetalningsbar.

Vad kostar besöket?

En vanlig basundersökning utförd av tandläkare på Megakliniken kostar 810 kr. Aktuella grundpriser för olika typer av behandlingar hittar du i vår prislista.

Kan jag få bidrag för mitt besök på Megakliniken?

Ja, alla vuxna som är 20 år och äldre får ett tandvårdsbidrag från staten. Bidraget finns som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan och kan användas som delbetalning på Megakliniken.

Hur stort ditt bidrag är beror på hur gammal du är. Till och med det får du fyller 29 år är bidraget 300 kronor per år, från och med det år du fyller 30 och till och med det år du fyller 74 är bidraget 150 kronor per år och från och med det år du fyller 75 är bidraget 300 kronor per år. Bidraget betalas ut den 1 juli varje år och sparas i två år.

Du har även ett högkostnadsskydd som börjar gälla när du som patient under en tolvmånadersperiod fått åtgärder utförda vars sammanlagda referenspris överstiger 3 000 kr. Referenspriset fastställs av staten. Från 3 000 kr betalar du 50 procent av kostnaden och från 15 000 kr betalar du 15 procent av kostnaden.

I det statliga tandvårdsstödet ingår även ett särskilt tandvårdsbidrag för dig som har en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar tänderna som innebär ökat behov av förebyggande tandvård.

Mer information om tandvårdsstödet på försäkringskassans hemsida.

Hur betalar jag för mitt besök?

Du kan betala med bankkort, Visa Electron, Visa eller Mastercard. Av säkerhetsskäl accepterar vi inte kontant betalning.

Kan jag välja tandläkare?

Megakliniken bygger på ett system där många tandläkare jobbar tillsammans. Den som först blir ledig tar hand om dig. Det innebär att du aldrig behöver vänta och att din tandläkare hinner ge dig all hjälp du behöver utan att stressa. Du kan inte välja tandläkare, men alla våra behandlare håller mycket hög nivå.

Kan jag boka per telefon?

Ja, du når oss på 08-410 04 011.

Vad gör jag om jag inte är nöjd med den tandvård jag får?

Dina synpunkter är mycket viktiga för oss. Om det är något du inte är nöjd med i samband med besöket, kontakta oss gärna på expresscentralen@aquadental.se eller ring receptionen 08-410 04 011.

Boka tid till undersökning

Boka tid online